De collectie bestaat uit foto's van authentieke voorwerpen en artefacten, uit onze private verzameling, gerelateerd aan de Titanic, haar zusterschepen en de rederij White Star Line.

Het overgrote deel van de artefacten, zoals bijvoorbeeld het serviesgoed, is niet rechtstreeks gerelateerd aan de Titanic maar is afkomstig uit pakhuizen van de White Star Line of van andere White Star Line schepen zoals de RMS Olympic en de RMS Majestic. Toch zijn deze voorwerpen in zo goed als alle opzichten identiek aan wat in april 1912 aan boord van de RMS Titanic gebruikt werd.

De collectie is thematisch opgebouwd. Kies een thema in het submenu en klik vervolgens op de foto's voor meer uitleg bij de diverse artefacten.

Meer informatie is vaak ook terug te vinden in het uitstekende naslagwerk "Titanic, The Ship Magnificent" van Bruce Beveridge (Engels). Waar relevant wordt dit onderaan vermeld als volgt: [TTSM <volume> <paginanummers>] Volume verwijst hierbij naar boekdeel 1 of 2. Op de aangegeven pagina's is ofwel informatie terug te vinden over het specifieke artefact of wordt getoond waar (en/of hoe) het betreffende artefact gebruikt werd.

 

SS Nomadic te Belfast

© Katherinedavisgothel | Dreamstime.com - SS Nomadic Photo

Op de foto bovenaan is het laatste nog bestaande schip van de White Star Line te zien, de tender SS Nomadic. De SS Nomadic bracht samen met de SS Traffic passagiers aan boord van de schepen van de White Star Line in de haven van Cherbourg in Frankrijk, dit omdat de kades in de haven van Cherbourg te klein waren om de schepen van de Olympic klasse te laten aanmeren. De SS Nomadic zorgde voor het vervoer van eerste- en tweedeklassepassagiers terwijl de SS Traffic derdeklassepassagiers, bagage en goederen aan boord bracht. Op 10 april 1912 bracht bovenstaand schip 274 passagiers aan boord van de Titanic waaronder Sir Cosmo Duff Gordon en zijn vrouw Lucy (Lady Duff-Gordon), Margaret Brown en Benjamin Guggenheim. De restauratie van de SS Nomadic is momenteel (2015) nog volop aan de gang, maar de foto genomen na de eerste renovatiefase, geeft een goede indruk hoe de kleuren van de RMS Titanic eruit gezien moeten hebben.

 

 

Ga naar boven