Dinerbord OSNC Snowflake Dinerbord OSNC Snowflake Dinerbord OSNC SnowflakeOver het algemeen is er erg weinig geweten over OSNC porselein. Het hiernaast getoonde OSNC dinerbord met "Snowflake" motief behoort tot een van de meer obscure motieven.

Het bord op de foto dateert van januari 1925 (datumcode J25) hoewel er ook vergelijkbare borden zouden teruggevonden zijn uit de periode rond 1880-1890. Dat laatste is erg vreemd want dat is een tijdverschil van maar liefst meer dan 35 jaar...

Het bord werd door Copeland Spode geproduceerd en via makelaar Stonier & Co Ltd. aan de White Star Line geleverd.

Ook in de archieven van de White Star Line is niets over deze borden terug te vinden.

Ging het over een latere bestelling voor het nieuwe White Star Line schip de RMS Majestic dat in 1922 in gebruik werd genomen ? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Update: recent (augustus 2018) is er White Star Line porselein opgedoken via de nabestaanden van ene Fredrick C. Smith, voormalig bestuurslid bij Thos. W. Ward Ltd in Sheffield. Dit bedrijf was betrokken bij de ontmanteling van de RMS Olympic in de periode 1935-1937. Bij deze collectie zat ook een vergelijkbaar OSNC dinerbord met "Snowflake" motief wat suggereert dat dit type bord ook in eerste klasse aan boord van de RMS Olympic zou kunnen gebruikt zijn.

Ga naar boven